• Update onderbouw breedtesport

  • Inmiddels zijn we een aantal weken bezig met het huidige voetbalseizoen, zo ook de trainingen op woensdagmiddag voor de onderbouwteams van de jeugd. Hier kijken wij graag even op terug.

    Per augustus is er gestart met de vernieuwde invulling van de woensdagmiddag trainingen. Wekelijks leggen de jongste onderbouw teams (Guppen t/m O12) een circuittraining af waarbij er elke keer vier verschillende oefeningen langskomen. Centraal hierbij staat een combinatie van het leren van voetbalvaardigheden en plezier. 

    Periodiek wordt er een onderling mixtoernooi gespeeld. Op woensdag 4 september vond zo’n mixtoernooi voor het eerst plaats. We hebben vele mooie doelpunten, acties, tackles en reddingen mogen zien. Deze mixtoernooien zullen gedurende het seizoen vaker plaatsvinden. De eerstvolgende is  op woensdag 23 oktober .

  • Alphense Boys JO7

    De spelers in de onder 7 hebben voor het eerst kennisgemaakt met het spelen van wedstrijden op de zaterdag. Dat doen ze met heel veel plezier en beleving!

  • Interne scouting

    Uit gesprekken met trainers en ouders , blijkt dat het voor ouders onduidelijk is op basis waarvan en op basis van welke momenten aan het einde van het seizoen de teamindelingen gemaakt worden.

    Hoe de indelingen  plaats gaan vinden richting 2025/2026 delen wij later dit seizoen met jullie. Dit is een uitgebreid proces waarbij niet alleen naar spelniveau, maar ook naar andere factoren gekeken wordt.

    Wel delen we graag alvast op welke momenten er door het jaar heen gekeken wordt naar het spelniveau en in hoeverre dit niveau aansluit bij de teamgenoten en de competitie. Dit gebeurt door één of meerdere onafhankelijke trainers, zodat we een objectief beeld krijgen van alle spelers . Dit zal gebeuren tijdens de mixtoernooien die door het seizoen heen op woensdagmiddag gespeeld gaan worden. Deze vinden in de regel plaats op de laatste training voor de vakantie(s).