• Woensdagnieuwtjes

  • De jeugdafdeling van Alphense Boys zoekt per direct een trainer voor onze talentvolle o18 die uitkomt in divisie 3 BVO. De trainingstijden zijn maandag, woensdag en donderdag van 19.00 tot 20.30 uur. Met de wedstrijden op zaterdag. De kandidaat moet enige ervaring hebben om met deze leeftijd en op dit niveau te kunnen werken en de ambitie hebben om zich via deze leerzame periode verder te ontwikkelen in het trainersvak. Uefa B diploma is vereist. Reacties (met jouw CV) vòòr zondag 23 oktober sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl (TC Alphense Boys) Tel: 06-51807802

  • Afgelopen zondag speelde de onder 10 selectie (=11-1) in Wijdewormer voor de AZ Vomar O10 Cup. Vanwege de afwezigheid van hoofdtrainer Michael Lipsius stond de ploeg onder leiding van Kieran Baker & Khalid Akhiyad. Het jaarlijkse toernooi staat bekend om de deelname van alle top amateurverenigingen met de sterkste spelers uit de onder 10 leeftijdsgroep. De wedstrijden werden 7 tegen 7 op half veld gespeeld. Alphense Boys won in de poule fase 3 x van o.a. Waterwijk, Fortuna Wormerveer en Born2Play. In de halve finale werd AFC met strafschoppen verslagen na een 0-0 eindstand. In de finale was AFC’34 helaas een maatje te groot en won verdient met 2-0 van Alphense Boys. Na afloop ontvingen alle spelers een AZ sjaal en een grote beker ter ere van de 2e plaats. Uiteraard gingen boys trots op de foto

  • Trainer Michael Lipsius (van de 11-1) heeft onlangs een succesvolle ingreep ondergaan aan zijn hart. Het gaat weer goed met hem, maar moet nog wel even rustig aan doen.

  • Vorige week mocht onze secretaris Gerard Haverkamp een cheque ter waarde van bijna 1000 euro in ontvangst nemen van Rabo ClubSupport 2022. De cheque werd overhandigd door Rajko Dobrnjac van de @Rabobank, die zelf nog in onze jeugd heeft gevoetbald. Dank aan alle leden die op Alphense Boys hebben gestemd en dank aan de Rabobank voor deze Support!

  • De inschrijving van de Talentendag 2023 van Alphense Boys ism Feyenoord is geopend. Ga naar onze website en klik op de balk ‘’activiteiten’’ aan en dan ‘’Talentendag 2023”. De teller staat inmiddels op 52 goed gekeurde inschrijvingen. Meer dan 100 aanmeldingen hebben wij moeten afwijzen omdat de spelers te ver weg wonen of veel te laag spelen.

    Hoeveel loten heb jij al verkocht? Het levert veel op voor onze club en en voor je team, want ook dit jaar kunnen jullie als team geld sparen voor een team uitje of een buitenlands toernooi. Als jullie gezamenlijk 150 loten of meer verkopen is de helft van de opbrengst voor je team (bij 200 loten is dus de opbrengst 200x1,20). Dus waar wacht je op...

    Afgelopen zaterdag boekte Alphense Boys o16 een superbelangrijke uit overwinning op Roda JC o16. Hierdoor doet de ploeg van trainer Youri van Arnhem weer volop mee in de strijd om de bovenste twee plekken in divisie 3 BVO die straks recht geven op promotie naar divisie 2 BVO. Na afloop van de 2-5 overwinning ging het gezelschap juichend op de foto in het verre Kerkrade. De busreis terug was heel gezellig…..! Als de o16 komende zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Fc Groningen o16 wint (thuis om 12.45 uur) gaan ze naar die felbegeerde tweede plek op de ranglijst

  • Vorige week oefende Alphense Boys 9-1 en 10-1 uit tegen Feyenoord 9-1 en 10-1. De 9-1 verloor nipt met 13-11. Hieronder het hele gezelschap op de foto

  • Afgelopen maandag was er een interessante bijeenkomst voor alle keeperstrainers van de amateurpartners van de Feyenoord academie. Tijdens de Kick off werd er kennisgemaakt met de nieuwe keeperscoördinator Oscar Moens. Oscar Moens heeft de trainers meegenomen in de werkwijze en de samenwerking het komende seizoen. Ook werd aangegeven dat er mogelijkheden zijn voor individuele wensen binnen iedere club.

  • Vorige week dinsdag speelde Alphense Boys JO11-1 (=Onder 10 selectie) een oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam O10. Op doel bij Excelsior Rotterdam stond Tayler Baker, die de afgelopen 3 seizoenen bij Alphense Boys heeft gespeeld. Excelsior won de wedstrijd met 4-1, maar na afloop gingen de oude teamgenoten Yven, Juraj, Zayd en Jop van afgelopen seizoen graag nog even op de foto met Tayler.

  • De uitnodigingen van de profclubs voor stage aanvragen van Alphense Boys jeugdspelers, beginnen al weer aardig binnen te komen. Zoals bekend mogen onze spelers vanaf 1 januari die stages gaan afwerken. Op dit moment zijn er al 14 uitnodigingen binnen waarvan 6 vanuit ons o15 team.

    Afgelopen zaterdagmorgen om 9 uur ging ik even naar mijn kleinzoon kijken bij de Boys. Helaas stonden er al weer diverse fietsen en scooters voor de kassa terwijl er duidelijk staat NP ( niet parkeren). Ik heb een zestal fietsen weggehaald alleen de scooter waren te zwaar. Niet wetend dat even later de ambulance door het vrijgemaakte hek moest vanwege een ernstig incident op veld 2. Ook nu bleek maar weer hoe belangrijk het is dat het gedeelte vrij van fietsen en scooters moet zijn. Wel merk je dat als er zo’n ambulance op je terrein staat dat het geen grapje is. Nadat de ambulance was weggereden heb ik het grote hek weer afgesloten en wat schetst mijn verbazing komt één groepje jeugdspelers aanrijden en zet prompt de fietsen weer op de plek (NP) waar ik ze even uitgelegd heb waarvoor deze letters staan. Wat mij nog meer verbaasd is dat er een paar trainers leunend tegen de kassa staan te roken en een praatje maken met deze jochies zonder er dan ook maar iets opvoedend van te zeggen. Na zoveel keer dit probleem te hebben aangegeven gaat het volgens mij wel een keer tijd worden dat hier iets aangedaan wordt. Het zal je (klein) kind maar zijn en de ambulance kan er niet door.

  • Vorige week dinsdag oefende Alphense Boys o15 bij en tegen Feyenoord o15. Een 1-3 voorsprong kon net niet worden vastgehouden maar met een 3-3 gelijkspel kan je prima thuiskomen. Op de foto test Joep vd Arend de kwaliteit van de kleding van de Feyenoordspelers.

  • Alphense Boys o17 zou komende zondag voor de competitie uit spelen tegen Excelsior Rotterdam. Omdat dan ook het 1e elftal van Excelsior thuis speelt hebben ze voorgesteld om deze wedstrijd om te draaien en dus bij Alphense Boys te spelen en wel om 12.45 uur. Over een paar weken spelen we deze tweede competitie wedstrijd tegen Excelsior dan op Woudenstein.

    Komende zaterdagmiddag om 15.15 uur speelt Alphense Boys 1 voor de beker thuis tegen Jodan Boys 1

     

    Programma selectieteams komende week

     

    Dinsdag 18 oktober

    Alphense Boys o16 – Quick o16                                  18.30 uur

    Alphense Boys o12 – Sparta Rotterdam o12                18.00 uur

    Vitesse o15 – Alphense Boys o15                                19.00 uur

    Sv Hoofddorp o17 – Alphense Boys o17                       20.15 uur

     

    Woensdag 19 oktober

    Olympia 10-1 – Alphense Boys 9-1                               16.30 uur

     

    Zaterdag 22 oktober

    Alphense Boys 10-1 – Zevenhoven 10-1                       09.00 uur

    Alphense Boys o14 – ARC o14 (Beker)                         10.45 uur

    Fc Eindhoven o13 – Alphense Boys o13                       11.30 uur

    AFC o21 – Alphense Boys o21                                    12.00 uur

    Alphense Boys o15 – Fortuna Sittard o15                     12.45 uur

    Alphense Boys o16 – Fc Groningen o16                       12.45 uur

    Alphense Boys 1 – Jodan Boys 1 (beker)                      15.15 uur

     

    Zondag 23 oktober

    Alphense Boys o17 - Excelsior Rotterdam o17             12.45 uur

     

    Dinsdag 25 oktober

    Herfsttoernooi AB onder 13-2                   10.00 uur

    Alphense Boys 1 – Argon 1                      20.15 uur

     

    Woensdag 26 oktober

    Herfsttoernooi AB onder 10                      10.00 uur

     

    Afgelopen week heeft de jo11-1 nieuwe polo's gesponsord gekregen. Naam van sponsor is aannemingsbedrijf Sporto uit Noordwijkerhout.

     

  • Filip Stakovic (6 jaar) blijkt het afgelopen seizoen door Feyenoord te zijn gescout en speelt inmiddels in de jeugdopleiding van Feyenoord. Dat was ons even ontgaan. Zijn broer speelt nog bij Alphense Boys in de 10-1. Op het Jens Toornstra toernooi speelde Filip tegen Alphense Boys. Daar is deze foto hieronder ook genomen. Voor alle duidelijkheid. Filip is de speler links in het groene Feyenoord shirt. Op de teamfoto hieronder zit hij helemaal links. Het totaal aantal jeugdspelers dat vorig seizoen vanuit de jeugdopleiding van Alphense Boys naar een profclub stroomde is dus (achteraf) 28 geworden.

  • Na ruim een jaar pauze durven we het weer aan om een praktijk clinic te organiseren voor de trainers en leiders van Alphense Boys én van de amateurverenigingen waar Alphense Boys mee samenwerkt.

    Dat willen wij doen op vrijdagavond 4 november van 19.00 tot 21.15 uur bij Alphense Boys, met gelijk een geweldig thema, geschikt voor alle trainers van o8 t/m o21. Het thema van de avond is: Aanvallen. Dit gaat om aanvallen op eigen helft en rondom middenlijn/ helft tegenstander.

    Tijdens de start presentatie in de kantine (19.00 uur) zullen de trainers Youri van Arnhem (trainer o16 en coordinator bovenbouw) en Michael Lipsius (trainer 11-1 en coordinator onderbouw) zich even voorstellen en gaan ze even kort in op hoe we bij Alphense Boys kijken naar aanvallen. Hierbij verteld Michael zijn deel over de onderbouw richting middenbouw en Youri richting midden naar bovenbouw. Er worden dan ook een aantal video beelden vertoond. Dit gaat ongetwijfeld een mooie samenwerking zijn tussen diverse leeftijdsgroepen.

    Na de start in de kantine gaan we naar buiten voor de praktijkdemonstratie. Dit thema en de bijzondere en vernieuwende oefenvormen die worden gegeven zijn geschikt voor alle leeftijden en voor alle niveau’s en dus bruikbaar voor al jullie trainers. We eindigen de avond met een terugblik en enkele leerzame videobeelden en krijgen alle aanwezigen de oefenvormen op papier mee naar huis.

    Traditioneel kunnen er vervolgens vragen op Youri en Michael afgevuurd worden op alle gebieden van het jeugdvoetbal of waar jullie tegen aan lopen bij het eigen team. Kortom dit moet een interessante en leerzame avond worden, waarbij de trainers ongetwijfeld weer prachtige ideeën en oefenstof opdoen om voor het eigen team te gebruiken.

    Programma vrijdag 4 november 2022:

    19.00 uur        Ontvangst en toelichting in de kantine

    19.20-20.40    Praktijktraining buiten

    20.45-21.15    Napraten met beelden en vragen stellen

    Meldt je dus aan via een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    De bekerwedstrijd Alphense Boys – Jodan Boys wordt aanstaande zaterdag live op de radio uitgezonden door Studio Alphen. Verslaggever Peter Fase neemt de verslaglegging namens de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn voor zijn rekening. Naast deze wedstrijd wordt ook van andere duels van eerste elftallen uit de gemeente Alphen aan den Rijn live verslag gedaan.

    Wil je in één oogopslag altijd de actuele tussenstand zien van alle voetbalteams, ga dan naar tekst-tv (kabelkrant) of www.studioalphen.nl/nieuws/alle-tussenstanden-en-uitslagen-in-amateurvoetbal-dit-weekend/. Luisteren naar het live radioverslag van Studio Alphen kan via de ether (90.0 FM in Alphen, Aarlanderveen en Zwammerdam; 105.1 in Boskoop; 106.5 FM in Benthuizen, Hazerswoude en Koudekerk), digitale radio (Ziggo: kanaal 915, KPN en XS4ALL: kanaal 1107, Tele2: via het hoofdmenu) en de livestream op www.studioalphen.nl. Kijken naar het televisiekanaal van Studio Alphen? Dat kan via Ziggo kanaal 40, KPN en XS4ALL kanaal 1407, Tele2 via het hoofdmenu