• Wedstrijdverslagen jeugdteams

• Benieuwd naar hoe onze jeugdteams hebben gespeeld afgelopen weekend? Je leest het hieronder, met een wedstrijdverslag en de huidige stand per team...

• Alphense Boys JO21-1

• Alphense Boys O21 heeft na een paar goede weken, waarin veel punten in de wacht werden gesleept, liep de O21 zaterdag tegen een zeperd op. De ploeg verloor tegen Hercules met 2-4 en dat was zonde.

Het wedstrijdverloop had met een beetje meer geluk anders geweest. Dan had de rode kaart voor rust wel achterwege moeten blijven. Terecht bestrafte de arbiter de charge van Imad Taibi met rood, waardoor de thuisploeg meer dan een helft lang een man minder had. En dat terwijl Alphense Boys op dat moment de sterkere ploeg was maar wel met 1-2 achter stond. Er moest wat gerepareerd worden en dat gaan doorgaans makkelijker met z’n elven.

Hoe dan ook, de eerste drie goals waren penalty’s. Nadat Keita werd neergehaald mocht Imrane in de 15de minuut de openingstreffer scoren, wat hij perfect deed. Maar twee penalty’s later stond het dus 1-2 en moest de Boys met 10 man verder.

Na rust maakte Alphense Boys eerst de gelijkmaker (Ilias scoorde op aangeven van Miguel), wat de hoop terugbracht. Aan de inzet lag het niet, en er waren meer kansrijke momenten, maar de opdracht om stand te houden, bleek te moeilijk. Hercules wist de overtalsituatie goed uit te spelen, waardoor 2-4 uiteindelijk het teleurstellende resultaat was.

• Alphense Boys JO19-1

• Alphense Boys O19 speelde zaterdag uit tegen VVV Venlo O19, na een busreis van twee uur. In een wedstrijd waarin de Alphenaren goed partij boden, eindigde het duel helaas in een nederlaag. Eindstand: 2-0 (ruststand 1-0).

De Boys begonnen sterk aan de wedstrijd en wisten de koploper goed in bedwang te houden. Alphense Boys kreeg zelf ook enkele scoringskansen, maar verzuimde om zichzelf te belonen. Vlak voor rust, in de vierenveertigste minuut, kwam VVV Venlo door een persoonlijke fout op voorsprong: één-nul.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Alphense Boys bleef goed meedoen, maar in de tweeënvijftigste minuut leidde een tweede persoonlijke fout tot de twee-nul voor VVV Venlo. Ondanks de achterstand gaven de Boys niet op. Keeper Niam Riederwald maakte in de tweede helft nog een aantal uitstekende reddingen, en de Boys waren zelfs dichtbij een doelpunt toen de bal op de lat belandde aan de kant van VVV.

Ondanks de nederlaag was het een wedstrijd waarin Alphense Boys liet zien dat ze de strijd konden aangaan met de koploper. Trainer Orlando de Klerk zal tevreden zijn over het spel, maar het team werd helaas afgerekend op twee persoonlijke fouten. De efficiëntie van VVV Venlo maakte uiteindelijk het verschil.

• Alphense Boys JO17-1

• Alphense Boys O17 speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen ARC O17. Op voorhand een beladen pot, want naast de Derby van Alphen was het ook de nummer 1 tegen de nummer 2 op de ranglijst. Na 90 minuten spelen mocht Alphense Boys zich tot winnaar kronen. Het won in de slotfase met 1-2 (0-0 ruststand) en kan door de overwinning de 1e plek niet meer verspelen.

In de eerste helft had Alphense Boys het meeste balbezit, terwijl ARC bewust inzakte, het spel aan de bezoekers liet en probeerde via fysieke strijd er een gevecht van te maken. O17 had de wedstrijd volledig onder controle. Het domineerde, maar wist aan de andere kant ook weinig gevaar te stichten. Het positiespel was statisch en rond het zestienmetergebied werden de verkeerde keuzes gemaakt, waardoor echte kansen uitbleven.

Na de rust kwam Alphense Boys veel sterker uit de kleedkamer. Er was meer beweging in het aanvalsspel. ARC, dat nog steeds vanuit een verdedigende organisatie speelde, kreeg het moeilijker en moeilijker. O17 creëerde kansen en na iets meer dan een uur spelen viel de verdiende openingstreffer. Invaller Wayne Pengel schoot raak na een mooie voorzet van de opstomende Joshua Lemmert. Het verzet leek daarmee gebroken, een aantal minuten later maakte ARC uit het niets gelijk uit een hoekschop.

De spanning was volledig terug. Met nog ruim 20 minuten op de klok ging O17 opnieuw op zoek naar de voorsprong. Alphense Boys bleef aanvallend spelen en zette ARC onder druk, vastberaden om de drie punten mee naar huis te nemen. Tien minuten voor tijd viel de bal na een vrije trap ietwat gelukkig voor de voeten van Oscar Warchol. Uitgerekend hij schoot tegen zijn oude club zijn team op voorsprong (1-2). In de bloedstollende slotfase die volgde zette ARC nog alles op alles voor de gelijkmaker. Gelukkig gaf de verdediging geen krimp en werd de overwinning niet meer uit handen gegeven.

Komende zaterdag is de O17 vrij van competitie en speelt het om 10:00 uur een oefenwedstrijd uit tegen Excelsior Maassluis.

• Alphense Boys JO16-1

• Alphense Boys O16 speelde zaterdag uit tegen de 016-1 van Zeeburgia en won met 2-1. Helaas werd er door de staf geen verslag ingeleverd.

• Alphense Boys JO15-1

• Alphense Boys O15 speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen NEC. Een wedstrijd waar de boys zeker een revanche wilde nemen na de verloren uitwedstrijd.

Vanaf de start van de eerste helft liet Alphense Boys zien dat ze wilde winnen. Er werd hoogdruk gezet en daar had NEC moeite mee. De eerste kans van Alphense Boys werd direct verzilverd. 1-0. Alphense Boys heeft het betere van het spel en het wachten is op de 2-0. Helaas blijft dat doelpunt uit. Al had de scheidsrechter zelf moeten besluiten dat Alphense Boys een penalty verdiende nadat de spits in de 16 onderuit wordt gehaald. Na wat blessurebehandelingen trekt de scheidsrechter veel tijd bij en komt NEC nog voor rust 1-1. Rust.

Na de rust zijn de eerste 10 minuten voor de boys, echter zijn we niet scherp genoeg om een goal te forceren. Wanneer NEC meer aandringt zijn ze gelukkig niet heel alert in de afwerking. Helaas ziet de scheidsrechter in een ongelukkig duel in de 16 wel een penalty voor NEC. 1-2.

Alphense Boys probeert voetballend weer druk te zetten en creëert wat kansen. Wanneer NEC door 2 domme gele kaarten met 10 man verder moet, is het Alphense Boys die hiervan moet profiteren. Trainer Evert zorgt voor een aantal zeer tactische sets en hierdoor komt Alphense Boys op een zeer verdiende 2-2.

Een terecht gelijkspel al had ook hier weer meer verdiende geweest. Aankomende week zijn de boys vrij om zich verder voor te bereiden op de rest van de competitie.

Wedstrijdsponsor vandaag was. MTH Lifttechniek Alphense Boys bedankt jullie voor deze sponsoring

• Alphense Boys JO14-1

• Alphense Boys O14 speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen PSV. Een snelle achterstand werd nog voor rust bijna omgebogen naar een gelijkspel. PSV won na een sterke tweede helft uiteindelijk met 1-5 (1-2)

Binnen een minuut wist PSV de openingstreffer te maken, het middenveld werd te makkelijk overgestoken waarna het overtal goed werd uitgespeeld door PSV. Drie minuten later gaat PSV wederom er makkelijk doorheen, het schot komt van de paal terug het veld in waar een van de Eindhovenaren sneller reageert dan de thuisploeg en de bal simpel binnen schiet. (0-2)

In de zesde minuut pakt Charlotte-Sophie van der Weide de bal af van een tegenstander en haar schot draait net voor het doel langs. Na negen minuten al de derde goal deze wedstrijd, de aansluitingstreffer wordt binnen gekopt door Kay van Zon na een vrije trap van Yusuf Gur.

PSV is beter maar we voetballen goed mee, een snelle counter wordt wederom goed gekeerd door onze keeper en de sterk spelende Tygo Spängberg haalt de bal van de lijn.

Voor rust nog enkele kansen voor PSV en twee grote kansen voor ons, de ver uit zijn goal staande keeper weet een bekeken schot van Jim Vis van heel grote afstand vlak voor de doellijn naast te glijden. Een vrije schietkans van 5 meter voor het doel werd ook gepakt door de doelman.

In de tweede helft was het vooral PSV dat het spel maakte, wederom binnen drie minuten een goal voor PSV een teruggetrokken bal werd feilloos binnen geschoten. Uit een identieke situatie van de andere kant wist PSV ook de 1-4 te scoren. We bleven goed verdedigen maar in de omschakeling wisten we geen grote kansen meer te creëren. Het slotakkoord in de blessuretijd was ook voor PSV en zo wisten ze toch nog de vijfde te maken.

We zijn vandaag op waarde geklopt al maakten de vroege tegengoals in zowel de eerste als tweede helft het ons niet makkelijker en hadden we de kansen zeker om met een gelijkspel de rust te halen.

Volgende week de tweede bekerwedstrijd uit bij Betrokken Spartaan om 15.00 uur.

Komende zaterdag speelt de O14 uit voor de beker om 15.00 uur tegen De Betrokken Spartaan O14.

• Alphense Boys JO14-2

• Alphense Boys O14-2 speelde zaterdag een spannende wedstrijd tegen VELO O14-1 en eindigde met een gelijkspel: twee-twee.

In de eerste minuten begon Alphense Boys sterk aan de wedstrijd zowel verdedigend als aanvallend.   Vanuit achteruit werd er goed voetbal gespeeld wat resulteerde in meerdere kansen. Zo waagden de Alphenaren vroeg in de wedstrijd meerdere pogingen, maar dit mocht niet baten.

Hoewel Alphense Boys de wedstrijd leek te domineren, werden ze in de 20ste minuut verrast door de tegenpartij. Deze kwam door de linies heen en scoorde het eerste doelpunt boven in de hoek van het net. Hiermee kwam VELO op voorsprong met de nul- één.

Alphense Boys vocht zich terug en bleef druk zetten wat resulteerde in een goed samenspel tussen verschillende spelers. Darenzo van der Poel kreeg de bal vanaf de middenlijn mee en gaf deze met een prachtige pass door aan Jean Crawfurd. Jean Crawfurd zette de bal perfect en snel door op Amir Ouafki die met een krachtige schot in de kruising van het doel scoorde. Hiermee kwam de stand voor rust op één-één.

Na rust sloeg Alphense Boys opnieuw toe. Al binnen een paar minuten na de start van de tweede helft wist Jean Crawfurd de bal van de tegenstander vanaf de middenlijn te veroveren. Hij dribbelde deze door het middenveld heen en gaf een slim lobje richting de aanvallers. In de strijd om te scoren kwam de bal via een verdediger van de tegenpartij bij Amir Ouafki die daar klaar stond om de bal in de hoek van het doel te schieten. Maar helaas werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Kort daarna, lukt het Alphense Boys opnieuw goed druk te zetten en was het weer raak.  Amaury Venghaus wist via de rechterzijde met een perfecte pass Joshua Kooijman te bereiken, die in één keer door de benen van de keeper van de tegenstander de bal in het net schoot.

De spelers van de tegenpartij VELO lieten zich niet uit het veld slaan en bleven ook strijden voor de winst. In deze strijd werd Rafe Wendijk bij het maken van een sliding uit de wedstrijd gewerkt doordat de noppen van een tegenstander zijn rug hard raakten. In de slotfase lukte het VELO om alsnog een doelpunt tegen Alphense Boys te maken waardoor de score gelijk werd, namelijk twee-twee. Dit is uiteindelijk ook de eindstand.

• Alphense Boys JO13-1

• Alphense Boys O13 speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Om 06:30 verzamelde het team zich op de parkeerplaats en vertrok het richting het complex van VV Wijthmen, waar op een drassig grasveld om 09:30 werd afgetrapt.

Net als vorige week begonnen de jongens scherp. Al binnen twee minuten werd Chris in de diepte bereikt en zijn lage voorzet werd door Yosri binnengeschoten: 0-1. In de zesde minuut kwam de thuisploeg al op gelijke hoogte door een gemakkelijk gegeven strafschop, die onberispelijk werd benut: 1-1. PEC had vervolgens veel balbezit, maar creëerde weinig kansen. Ook Alphense Boys kon niet veel gevaar stichten. Halverwege de eerste helft kregen de Boys een penalty, maar helaas werd deze gemist. Vlak voor rust kwamen de rood-witten dan toch op voorsprong. Na een korte corner gaf Niek goed voor en Abdul kopte de bal over de lijn.

De tweede helft ontvouwde zich in een spannende strijd. Opnieuw kwamen de Boys scherp uit de kleedkamer en schoot aanvoerder Huug al snel de 1-3 binnen. Lang konden we echter niet van de voorsprong genieten, want PEC scoorde al snel de aansluitingstreffer. In deze fase hadden de Boys het moeilijk. PEC voerde het tempo op en creëerde een aantal gevaarlijke voorzetten, maar Alphense Boys hield stand en gaf geen grote kansen weg. Uit een snelle tegenaanval vergrootte Chris de marge weer naar twee doelpunten: 2-4. Een kwartier voor tijd kwam PEC opnieuw terug. Na een prima uitgespeelde aanval werd de 3-4 binnengeschoten. In het laatste kwartier moesten de rood-witten vooral verdedigen, maar gaven we desondanks weinig weg. Twee keer waren we zelf nog dichtbij de beslissende treffer, tot Chris in de slotminuut beheerst de verlossende 3-5 binnenschoot.

Na de overwinning van vorige week op Heerenveen boekt de O13 opnieuw een zege in een verre en vroege uitwedstrijd. Ditmaal werden er minder kansen gecreëerd, maar het team was bijzonder effectief op de juiste momenten. Ook tijdens moeilijke fases toonden de Boys karakter en bleven ze, zoals vaker dit seizoen, als team op de been.

Met deze overwinning nestelen de Alphenaren zich zelfs tijdelijk op de derde plek in divisie 1. Een mooie tussentijdse beloning, maar met nog vijf wedstrijden te gaan is in het O13-voetbal handhaving op dit niveau echt nog niet zeker. Over twee weken wordt de competitie hervat en speelt de O13 een uitwedstrijd tegen Zeeburgia O13.

• Alphense Boys JO13-2

• Alphense Boys O13-2 speelde zaterdag uit tegen Quick Boys 13-1 en verliest met 4-2 in Katwijk. Helaas is er door de staf geen verslag ingeleverd.

• Alphense Boys E-top

• Alphense Boys E-Top (O11, spelend als JO12-1 en JO12-2) speelde zaterdag de laatste wedstrijden van fase 1 tegen SC Excelsior JO12-1 en HBS JO12-1.

JO12-1:

Alphense Boys JO12-1 onder leiding van Beau Haverkamp begon de wedstrijd goed maar wist in het begin nog weinig kansen te creëren, het baltempo moest wat omhoog en zonder bal moest er meer vrijgelopen worden. Liam Schaklwijk opent de score nog in het eerste kwart op aangeven van Emre Sarikaya, dit is het startsein voor een doelpuntrijk duel.

Nog voor de rust rond Naud Verweij een mooie pass van Dani Schneider af en niet veel later is Nassim El Mahjoubi het eindstation van een schitterende aanval waarbij elke speler de bal heeft geraakt in de opbouw. 3-0 halverwege.

In de tweede helft zet Alphense Boys aan en bijna direct is het 4-0 nadat Dani Schneider doorloopt nadat de keeper een afstandsschot keert. Even later maakt Nassim El Mahjoubi zijn tweede na een assist van Liam Schalkwijk. Uit het niets maakt Excelsior 5-1 na een goed uitgevoerde counteraanval maar Alphense Boys raakt hiervan niet onder de indruk en geeft achterin met River Koopmans, Adam Bestebreurtje en keeper Nathan Mbui niets meer weg. Nassim El Mahjoubi heeft zijn hattrick binnen na een assist van Abubakr Abdelkhalki en dezelfde Abubakr zorgt kort daarop ook voor de assist op de tweede van Liam Schalkwijk, Liam maakt hierna ook nog een hattrick door een afstandsschot over de keeper heen. Het slotakkoord is voor Nassim El Mahjoubi die een corner direct in het doel werkt. Eindstand 9-1.

• JO12-2:

De JO12-2 speelde de onder leiding van Stijn Paumen thuis tegen de chique Haagse Club HBS Crayenhout JO12-1. Er moest gewonnen worden om in de middenmoot van de poule te eindigen.

Onder leiding van de goed fluitende Hassan Azaaj werd er vroeg in de morgen afgetrapt. De jongens hadden duidelijk geen last van de stromende regen en kozen direct de aanval.

Na ongeveer zeven minuten werd dit beloond met een mooie goal van Safouan Azaaj, die vrij werd gezet door een mooie assist van Nizar Hachimi.

Ook in het vervolg van het eerste kwart werden er diverse kansen gecreëerd echter goed keepen van HBS voorkwam verdere doelpunten. In de laatste minuut van het eerste kwart was het Cayetano Pereira die zijn directe tegenstander achter zich liet alsof hij niet bestond, en verschalkte de keeper met een wonderschone lob.

In het tweede kwart gingen de jongens in dezelfde snelheid verder. Bijna alle duels op het middenveld werden gewonnen door de hardwerkende Deshayen Rakhan en Ibrahim Akoudad. Safouan Azaaj strooide vervolgens met vele passes richting de zeer sterk spelende Bryan Artist en Cayetano Pereira voorin. Meer doelpunten konden niet achterblijven. Cayetano en Bryan wisten beide in het tweede kwart eenmaal te scoren. Achterin werd er vrijwel niets weggeven door Benyamin Mazraoui en Lars Pannebakker waarbij Nedim Balci als keeper ook foutloos en zeer atletisch de ballen tegen hield. Met een 4-0 voorsprong kon er aan de thee begonnen worden.

In het derde en vierde kwart was het verzet gebroken van HBS. Vele kansen en doelpunten volgen. Twee mooie goals van Nizar Hachimi, eenmaal Bryan Artist, tweemaal Cayetano Pereira en eenmaal Safouan Azaaj en Lars Pannebakker zorgde ervoor dat er een fantastische 11-0 op het scorebord stond.

Komend weekend heeft de E-Top geen competitieprogramma, maar zal het een training afwerken op het strand.

• Poulestand JO12-2