• Woensdagnieuwtjes

  • Gisteren (dinsdag) is Jan Wortman 83 jaar geworden. Nog iedere maandagochtend maakt Jan deel uit van de dagploeg van Alphense Boys.  Het is hem totaal niet aan te zien dat hij 83 jaar is. Jan is nog superfit. In de vorige eeuw speelde Jan jarenlang in het eerste elftal van Alphense Boys.

  • De teller m.b.t. naar een BVO vertrekkende jeugdspelers van Alphense Boys, staat nu op 33. Daarvan gaan er maar liefst 10 spelers naar Excelsior Rotterdam, 7 naar Fc Utrecht en 6 naar ADO Den Haag. Op dit moment lopen er nog 24 jeugdspelers van Alphense Boys stage bij een BVO. Deze maand krijgen zij te horen of ze wel of niet in de jeugdopleiding van een profclub mogen instromen

    Hieronder stellen wij, zoals iedere week, weer 3 Alphense Boys jeugdspelers voor die komend seizoen vertrekken naar een profclub

    Salah Taboucha (14 jaar) speelt nog maar 1 jaar bij Alphense Boys en is afkomstig van Quick (Den Haag). De aanvaller van Alphense Boys o15 maakt een droomseizoen door o.l.v. trainer Robin Stolwijk en werd in de najaarscompetitie kampioen van divisie 3 en staat nu met zijn team op de 1e plaats in divisie 2 BVO. Salah kreeg van 4 verschillende BVO’s een stage uitnodiging maar koos uiteindelijk voor FC Utrecht waar hij samen met zijn huidige ploeggenoten Ties Nauta en Geronimo Venloo in de o16 gaat spelen. Maar eerst nog ‘’even’’ afscheid nemen van Alphense Boys met wellicht een promotie naar divisie 1 BVO.

  • Esjay van den Berg (14 jaar) speelt nog maar 1 jaar bij Alphense Boys en is de spits van Alphense Boys o14 die in de najaarscompetitie kampioen werd van divisie 1 o.l.v. trainer Nico Draijer. Op dit moment staan ze op de 2e plek in de voorjaarscompetitie. Aan het eind van het seizoen gaat hij samen met zijn ploeggenoten dus in ieder geval weer meedoen in de strijd om het landskampioenschap van de o14 teams. Esjay is afkomstig van Roda’23 en gaat na dit seizoen spelen in de o15 van ADO Den Haag. Wij wensen hem daar heel veel succes.

  • Rawan Amin (16 jaar) speelt al 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys (vanaf de o14) en is afkomstig van vv De Meern. De aanvaller van Alphense Boys o16 o.l.v. trainer Youri van Arnhem, kreeg van 3 verschillende profclubs een stage uitnodiging maar het werd uiteindelijk Excelsior Rotterdam waar hij komend seizoen in de o17 in divisie 3 BVO gaat spelen. Wij wensen hem daar heel veel succes

  • Binnenkort organiseert Alphense Boys de open Voetbaldagen. Op deze dagen gaan we kijken naar de teams voor volgend seizoen. Hierbij zijn we opzoek naar speler die graag op niveau willen voetballen (1e klasse en hoofdklasse) – met de mogelijkheid om uiteindelijk door te stromen naar onze selectieteams (divisie). Speel jij nog niet bij Alphense Boys en wil je volgend jaar graag op niveau voetballen? Ben je van het geboortejaar 2005 of 2006? Kom dan op vrijdag 28 april of vrijdag 12 mei van 18.00 - 19.30 uur meetrainen. 

    We willen je wel vragen je even in te schrijven via de link. 

    Inschrijven

  • De spanning stijgt in de diverse competities van de selectieteams nu we de slotfase naderen. Hieronder hoe ze er voor staan.

    Alphense Boys 1 staat nu op een plek waarbij ze in de nacompetitie moeten spelen om degradatie naar de 1e klasse te voorkomen. Komende zondag spelen ze uit tegen VKW, die onderaan de ranglijst bengelen. Dé kans om wellicht van die gehate 13e plaats af te komen. Nog 5 wedstrijden te gaan.

    Alphense Boys o21 moet 2 teams onder zich houden om niet te degraderen. Dat zal een zware kluif worden maar ze hebben het nog in eigen hand en staan maar 2 punten achter de veilige plek. Komende zaterdag spelen ze thuis tegen Excelsior Rotterdam, die maar één punt boven hen staan. Ook daarna spelen ze nog tegen twee directe concurrenten. Het kàn dus nog.

    Alphense Boys o18 staat nu nét op een veilige plek in divisie 4 (op doelsaldo). Nog 4 wedstrijden te gaan, waarbij ze alleen nog teams krijgen die bòven hun staan. Uitkijken dus.

    Alphense Boys o17 staat er geweldig voor en de promotie naar divisie 1 kunnen ze komende zaterdag al behalen als ze winnen van Hollandia, die onderaan de ranglijst bengelen. De kroon op het werk van trainer Omar Rziki zou dan op zaterdag 29 april kunnen volgen in de vooruit gespeelde thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht o17, waarin ze dan ook het kampioenschap kunnen pakken.

    Alphense Boys o16 wacht een paar cruciale wedstrijd om eventueel tòch nog te overleven in de loodzware divisie 2 BVO. Dan moet er komende zaterdag thuis gewonnen worden van De Graafschap en drie dagen later van VVV Venlo. Beide zijn thuiswedstrijden.

    Alphense Boys o15 moest afgelopen zaterdag een onterechte nederlaag slikken, maar hebben alles nog in eigen hand om te promoveren naar divisie 1 BVO. Zaterdag spelen ze thuis tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Robin Stolwijk heeft 5 verliespunten minder dan de nummer 3 van de ranglijst met nog 4 wedstrijden te gaan.

    Alphense Boys o14 strijdt met Spartaan’20 om het voorjaarskampioenschap in divisie 1 (het verschil is 1 punt) . Omdat de najaarscompetitie al werd gewonnen doen ze zo-ie-zo aan het eind van het seizoen al mee om de strijd om het landskampioenschap van de amateur o14 teams die Alphense Boys o14 vorig seizoen behaalde.

    Alphense Boys o13 boog afgelopen zaterdag met 10 man een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning en staan nu op de 3e plek. Ze moeten zo hoog mogelijk eindigen want dat telt voor de competitie van de nieuwe o14 van het komende seizoen. Nog 4 wedstrijden te gaan

    Alphense Boys 13-2 verloor afgelopen zaterdag de strijd om de 1e plek in divisie 2 AV, maar dat zou eigenlijk te gek zijn. Ze presteren dit jaar fantastisch in deze sterke afdeling en eindigen in de top

     

    Programma selectieteams

     

    Zaterdag 22 april

    Alphense Boys 13-2 – Kolping Boys 13-1           09.00 uur

    Schoonhoven 13-1 – Alphense Boys 13-3          10.00 uur

    Alphense Boys 14-1 – Spijkenisse 14-1             10.45 uur

    Alphense Boys 16-1 – De Graafschap 16-1        10.45 uur

    MVV 13-1 - Alphense Boys 13-1                       11.00 uur

    Alphense Boys 15-1 – Go Ahead Eagles 15-1     12.45 uur

    Hollandia 17-1 – Alphense Boys 17-1                14.00 uur

    Alphense Boys o21 – Excelsior Rot o21             15.15 uur

    Alphense Boys 18-1 – Roda JC 18-1                  15.15 uur

     

    Zondag 23 april

    VKW 1 – Alphense Boys 1                               14.00 uur

     

    Dinsdag 25 april

    Alphense Boys o16 – VVV Venlo o16 (comp)   18.15 uur

     

    In de rubriek: terugblikken in het verleden van Alphense Boys:

    9 jaar geleden overleden kort achter elkaar de ereleden Bertus van Wijk (16 april 2014) en Frans Bahlmann (19 april 2014)

  • Op deze foto van oktober 2011 van de toenmalige ereleden zijn ons Jan de Rijk, Ben Haverkamp, Frans Bahlmann en Bertus van Wijk al ontvallen. Kees de Rijk en Jan vd Sandt (beiden in de dagploeg) zijn nog in blakende gezondheid.

  • 5 jaar geleden (op 21 april 2018) werd Alphense Boys D1 kampioen van de 2e divisie door een 4-1 zege op Buitenveldert en promoveerde o.l.v. trainer Sander v/d Kleij naar de landelijke 1e divisie. Noah Gesser (inmiddels spelend bij Ajax, die 2 jaar geleden bij een verkeersongeluk samen met zijn broer om het leven kwam,) scoorde 3x

  • Op deze reünie foto van een ex-1e elftalteam uit de jaren 90 van december 2003 zien we o.a. 3e van links boven Mohamed Allach staan, die nu technisch directeur van RKC is en die functie eerder beklede bij de KNVB en Vitesse. Hurkend onderaan links Peter Gerse, wellicht de beste 1e elftal speler die Alphense Boys ooit gehad heeft. Herkennen de trouwe supporters nog meer spelers van dit toch wel unieke team dat in de jaren 90 fantastisch voetbal speelde in de top van het amateurvoetbal (wat nu 2e divisie heet) en wekelijks voor meer dan 1000 toeschouwers speelde

  • Onlangs was er een keepersbijeenkomst Feyenoord, waar onze keeperstrainers ook bij aanwezig waren (zie foto onder)

  • In het Leidsch Dagblad stond afgelopen week nog een klein stukje over de plannen die het bestuur van Alphense Boys op de Algemene Ledenvergadering in juni of juli zal onthullen.

  • In de rubriek: oude foto’s. Herkent u deze personen?

    Op de 1e foto de huidige assistent trainer van de 13-2

    Op de 2e foto de huidige aanvoerder van Aarlanderveen, maar jarenlang aanvoerder van Boys 1 geweest.

  • Twee weken geleden meldden wij dat het niet goed ging met Ineke en Kees Huijsdens, het echtpaar dat zoveel betekent en gedaan heeft bij Alphense Boys. Inmiddels is Ineke uit haar coma en van de IC af en herstelt heel langzaam. Kees Huijsdens ligt al ruin 4½ week in coma op de IC met Corona. Zijn toestand is zorgelijk.

  • De voetbalwedstrijd VKW - Alphense Boys wordt aanstaande zaterdag  live op de radio uitgezonden door Studio Alphen. Verslaggever Herman Scholten neemt de verslaglegging namens de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn voor zijn rekening. Wil je in één oogopslag altijd de actuele tussenstand zien van alle voetbalteams, ga dan naar tekst-tv (kabelkrant) of www.studioalphen.nl/nieuws/alle-tussenstanden-en-uitslagen-in-amateurvoetbal-dit-weekend/.

    Iedere zaterdag- en zondagmiddag (14.00-18.00 uur) kun je op Studio Alphen luisteren naar het radioprogramma Sport Lokaal met live verslag van lokale voetbalwedstrijden. 

    De samenvattingen zie je vanaf maandagavond 19.05 uur drie dagen lang op televisie bij Studio Alphen en YouTube.

    Luisteren naar het live radioverslag van Studio Alphen kan via de ether (90.0 FM in Alphen, Aarlanderveen en Zwammerdam; 105.1 in Boskoop; 106.5 FM in Benthuizen, Hazerswoude en Koudekerk), digitale radio (Ziggo: kanaal 915, KPN en XS4ALL: kanaal 1107, Tele2: via het hoofdmenu) en de livestream op www.studioalphen.nl. Kijken naar het televisiekanaal van Studio Alphen? Dat kan via Ziggo kanaal 40, KPN en XS4ALL kanaal 1407, Tele2 via het hoofdmenu.