• Woensdagnieuwtjes

  • Het bestuur van Alphense Boys heeft onlangs besloten dat de overeenkomst met Technisch Coördinator Paul Bahlmann, die 28 achtereenvolgende jaren aan het hoofd stond van de veelgeprezen jeugdopleiding van Alphense Boys,  na dit seizoen niet wordt verlengd. Hij blijft de voor dit seizoen lopende zaken afwerken, maar heeft aan het bestuur laten weten dat hij zich niet meer zal bezighouden met zaken die op het seizoen 2023-2024 zijn gericht. "Die keuze respecteren wij", zegt voorzitter Dennis Captein. Activiteiten zoals de Talentendag op 1 maart en stages gaan gewoon door. Bestuurslid Technische Zaken Kieran Baker is in de komende tijd aanspreekpunt hiervoor (technischezaken@alphenseboys.nl).

    Het aantal stage uitnodigingen die profclubs naar Alphense Boys sturen voor jeugdselectiespelers is door de 100 geschoten. Dat is een record want dat stond op 86 (vorig seizoen). Nu hebben we al 109 stage uitnodigingen binnen voor jeugdspelers die 1x per week bij een profclub mogen meetrainen of meespelen. Voor zowel de teams van de o15 als de o13 zijn zelfs voor 10 spelers een uitnodiging gekomen. Het enorme aantal BVO stage uitnodigingen van dit jaar, is een teken dat de jeugdopleiding van Alphense Boys goed staat aangeschreven en aan de top in Nederland staat en een mooie springplank vormt voor talentvolle spelers richting een profclub en wellicht een profcarrière. In de komende weken zullen wij in de woensdagnieuwtjes regelmatig melding doen van spelers die al zeker zijn dat ze volgend seizoen in de jeugdopleiding van een BVO spelen. Het vorige seizoen vertrokken er 28 jeugdspelers naar een BVO

    Alphense Boys o21 verloor 1½ week geleden nog met 9-0 van VVV Venlo o21. Maar afgelopen zaterdag volgde het geweldige antwoord van de staf en spelers van de o21 en wonnen ze bij en van Excelsior Rotterdam met 1-3 van de o21 van de eredivisionist

  • Amir el Hilio, de sympathieke trainer/coach van Alphense Boys o18, heeft na de met 6-1 verloren wedstrijd van zijn team tegen Roda JC, zijn contract ingeleverd. We zijn dus op zoek naar iemand die de groep in de laatste maanden van dit seizoen wil behoeden voor degradatie.

  • Alphense Boys o17 verloor 1½ week geleden heel schlemielig in blessuretijd van PEC Zwolle o17 (nu koploper). Afgelopen zaterdag revancheerde de ploeg van trainer Omar Rziki zich en won knap en zeer verdiend met 1-0 van Fc Volendam o17 en doet gelijk weer volop mee in de strijd om de twee promotie plaatsen naar divisie 1 BVO. Zaterdag volgt de opnieuw belangrijke uitwedstrijd tegen Almere City

    De stand in de 017 competitie divisie 2 BVO

    1. PEC Zwolle o17                  5-13
    2. Alphense Boys o17          5-12
    3. Almere City o17                 5-10
    4. Fc Volendam o17                5-9
    5. AFC o17                            5-7
    6. Fc Dordrecht o17                5-4
    7. Hollandia o17                     5-1
    8. Feyenoord (AV) o17            5-1

    Alphense Boys o15 verloor afgelopen zaterdag zijn eerste officiele wedstrijd van dit lopende seizoen!. In Twente werd met 3-2 verloren van Fc Twente/Heracles o15. Komende zaterdag moet het herstel volgen, thuis om 12.45 uur tegen Heerenveen o15 en dan blijven ze meedoen in de strijd om de bovenste twee promotieplaatsen naar divisie 1 BVO. Dit zelfde team verloor vorig seizoen (als o14) ook slechts één officiële wedstrijd en dat unieke seizoen werd beëindigd met het landskampioenschap van Nederland van de o14 teams.

    De stand in de 015 competitie divisie 2 BVO

    1. Spartaan’20 o15                 5-12
    2. Willem II o15                     5-10
    3. Alphense Boys o15          4-9
    4. Helmond Sport o15             4-9
    5. Go Ahead Eagles o15          5-7
    6. Heerenveen o15                 5-3
    7. Fc Twente/Heracles o15      5-4
    8. De Graafschap o15             5-1

     

    Het programma van de selectieteams

     

    Zaterdag 18 februari

    Be Fair 13-2 - Alphense Boys 13-3                               08.45 uur

    Alphense Boys 13-1 – VVV Venlo 13-1                          10.45 uur

    Wilhelmus 14-1 – Alphense Boys o14 (Beker)               12.00 uur

    Alphense Boys o21 – Telstar o21                                 12.30 uur

    Alphense Boys 15-1 – Heerenveen 15-1                       12.45 uur

    Almere City 17-1 – Alphense Boys 17-1                        13.15 uur

    De Graafschap 16-1 – Alphense Boys 16-1                    15.00 uur

    Alphense Boys 1 – Capelle 2 (Beker)                             15.00 uur

     

    Dinsdag 21 februari

    Alphense Boys o15/o16 – Buitenveldert o16                18.30 uur 

    Ex-Alphense Boys jeugdkeeper Tyron Chaar, die nu bij Fc Volendam in de o16 keept, was geselecteerd voor het nationale elftal Suriname O17 (een jaar ouder dus!). Maar nu blijkt dat ook D’’Ángelo Lobman (vorig seizoen nog in Alphense Boys o15 en nu spelend bij Ajax in de o16) én Lebron Campagne (ook vorig seizoen nog in Alphense Boys o15 en nu bij FC Utrecht o16) òòk zijn geselecteerd voor het nationale team van Suriname o17. Op dinsdag 31 januari zullen ze afreizen naar Suriname voor een medische keuring. Vanaf 11 februari worden zij in Guatemala verwacht om met Suriname o17 mee te doen aan het CONCACAF toernooi om te kwalificeren voor het WK in Peru. Wat een prachtig avontuur voor drie spelers van Alphense Boys die vorig seizoen nog gezamenlijk in Alphense Boys o15 speelden, daarna na 3 verschillende BVO’s gingen en nu weer samen een internationaal avontuur aangaan. Inmiddels zijn de mannen aangekomen in Suriname voor trainingen en oefenwedstrijden. Op de foto hieronder, op Schiphol vlak voor vertrek naar Suriname, de ex-boysmannen D''Ángelo, Tyron en Lebron

  • Eli Wattimury wordt volgend seizoen de nieuwe assistent trainer van Anthony Correia bij Katwijk. Eli is momenteel coach van Katwijk o23 en kwam afgelopen zomer over van Alphense Boys o21. Op sportpark De Bijlen heeft de 40-jarige oefenmeester verschillende functies bekleed. De oud-speler van onder meer Excelsior, ADO Den Haag, Quick Boys en FC Rijnvogels was acht seizoenen assistent-coach bij het eerste elftal, jeugdtrainer en zelfs een periode interim-hoofdtrainer van het eerste elftal. Technisch manager Cees Bruinink ziet de promotie van Wattimury als een logische stap: “We denken dat Eli goed past in de trainersstaf van onze eerste selectie. Bij Katwijk o23 spelen daarnaast een aantal goede jonge talenten die, wanneer zij zich goed door ontwikkelen, in de toekomst in aanmerking gaan komen voor de eerste selectie. Een voordeel is dan dat Eli al met deze spelers gewerkt heeft.”

  • Rivanchello Richardson (17, uit Alphense Boys o18) is uitgenodigd door de Sint Maarten Football federation voor een wedstrijd voor de tweede ronde van de Concacaf Nation league van 23 maart tot en met 28 maart. Twee Jaar geleden (2020) is Rivanchello uitgekomen voor het SXM O/20 in het toernooi in de  Dominicaanse Republiek gespeeld. Vorig jaar was dit op curaçao, dit jaar zal dit of op Virgin Island, Curacao of Saba worden gespeeld het is nog niet zeker.

  • De 10-1 van trainer Remco van Schaik is ‘’fase kampioen’’ geworden

    Wedstrijden senioren

    Vrouwen 1

    Vrouwen 1 heeft zondag  een hele mooie score neergezet tegen Steeds Hoger VR 1. Op het hoofdveld van klonk om 11:15 uur het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jewwy Qadri. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de meiden van AB dominant en hadden ze veel kansen. Uiteindelijk kwamen er maar liefst 6 mooie doelpunten uit! Met 6-0 winst pakken ze voor de 2e keer op rij de 3 punten en zijn daarmee trotse koploper in de poule!

  • Zondag 2

    De return van de Alphense derby stond weer op de agenda. AB2 - AVV2

    Bij de 'uitwedstrijd' was de eindstand 2-6 dus AVV Alphen had iets goed te maken. Dat lukte niet want zondag 2 scoorde opnieuw 6x en won met 6-1

     

    Zondag 3

    Op het hoofdveld van Nicolaas boys, de koploper in de competitie, heeft AB zondag 3 helaas met 3-1 verloren. Het kwam in de eerste helft al snel achter met 2-0, waarna de aansluitingstreffer halverwege de tweede helft viel. We hebben gestreden en probeerde de gelijkmaker te forceren, maar helaas kregen we de genadeklap om de oren en verloren we met 3-1.

     

    Zondag 4

    Afgelopen zondag klonk op veld 4 om 11:30 uur het fluitsignaal van scheidsrechter Aad Oudshoorn voor de aftrap voor de thuiswedstrijd van AB4 tegen Altior 6. Middenmoter AB4 moest met 1-2 de meerdere erkennen in de nummer laatst in de poule. Altior nam de drie punten mee terug naar Ter Aar.

     

    Zondag 5

    Na vorige week nipt verloren te hebben van de nummer 1 in de competitie, moesten de mannen van Zondag 5 aantreden tegen het team op de 2e plaats. Ondanks dat de boys van AB5 zich voetballend elke wedstrijd lijken te ontwikkelen was de tegenstander in de beslissende fases te sterk en verloren ze deze wedstrijd uiteindelijk helaas met 5-1. Het hoogtepunt van de wedstrijd was dat Mats van der Burg in zijn eerste wedstrijd dit seizoen direct ons enige doelpunt maakte en vervolgens ook nog werd verkozen als Man of the match.

  • Zaterdag 2

    Alphense boys 2 strijdt vol voor het kampioenschap na vorig jaar te zijn gepromoveerd. Afgelopen zaterdag werd er met 0-2 gewonnen van SJZ. Alphense boys 2 gaf niks weg en kreeg in de eerste helft veel gevaarlijke aanvallen. Na een minuut of 20 was daar de beloning en kwamen ze eindelijk op een 0-1 voorsprong door een schot van Mehmet op de keeper en de rebound werd ingeschoten door Wessel; 0-1! Bobby kreeg een voorzet van Tim van de Linden en met een mooie aanname schoot hij buitenkant rechts de 0-2 binnen! Redelijk soepele wedstrijd zonder zorgen gewonnen. Op naar 18 februari tegen 1 van de favorieten (soccer boys) thuis op veld 2

     

    Zaterdag 3

    Verloor met 2-0 van Bodegraven 2 in een onvriendelijke wedstrijd

     

    Zaterdag 4

    De wedstrijd van Zaterdag 4 tegen Woubrugge was een spectaculaire wedstrijd met geweldig slot akkoord. De rust in gaan met een 0-1 achterstand en dan de tweede helft zo dominant spelen en er een 7-2- overwinning uitslepen. Chapeau!! Prima wedstrijd en mooie doelpunten.

     

    Zaterdag 5

    Na een niet al te beste eerste helft, waar overigens wel één van de tweede kansen een doelpunt betekende, ging het na rust hard. Met de diepgang van de ingevallen Rutger op het middenveld kregen Dominique, Sander en Nick veel ruimte achter de verdediging. 0-2, 0-3, 0-4 en 0-5 in nog geen tien minuten tijd. Er werd volop afgejaagd door onze verdedigers en middenvelders. Bernardus kwam terug tot 1-5, om vervolgens toe te moeten zien hoe Zaterdag 5 er 1-6 en 1-7 van maakte. Doelpunten: Nick 2x, Sander 2x, Dominique, Rutger, Tim.

     

    JO23-1

    Afgelopen zaterdag stond de kraker tussen de o23 teams van AB tegen a.v.v. Alphen op het programma. Onder leiding van scheidsrechter Alex Koelewijn werd om 15:00 uur de aftrap verricht. Omdat onze O23 te weinig spelers had, werd de hulp ingeroepen. De JO19-1, die volgend seizoen zelf een O23 gaan worden, leverde drie jongens. thanks mannen! De nummer 1 Alphen tegen nummer 2 AB. In een spannende pot trokken onze Boys aan het langste eind. De 1-0 overwinning werd groots gevierd en de koppositie overgenomen van Alphen. En nu volhouden!!!