• AB o15 opent met klinkende zege op Willem II o15 (4-0)

• Alphense Boys o15 opende de voorjaarscompetitie, als promovendus in divisie 2 BVO, met een overtuigende 4-0 overwinning op Willem II o15.  Op de foto verdediger Pelle Paardekooper die met zijn team de nul wist te houden. Ook de o14 startte met een overwinning (1-0). De o16 verloor met 0-4 van FC Twente o16. De o21 kwam knap terug van een 0-3 achterstand bij rust en speelde nog met 3-3 gelijk tegen Fc Den Bosch o21. De o18 verloor volledig onnodig met 2-0 bij Fortuna Sittard. De o13 speelde weer eens gelijk, nu met 2-2 tegen JVOZ o13.  Het eindsignaal van de o17, uit tegen Fc Dordrecht o17, klonk pas om 19.30 uur (!), maar er kon wel worden gejuicht met een 1-2 overwinning.

Alphense Boys o21 opent de voorjaarscompetitie in divisie 3 BVO met een duel tegen het gepromoveerde FC Den Bosch o21. In de 8e minuut is het al raak voor de Brabanders (0-1) In de 28e minuut krijgt Den Bosch een vrije trap aan de zijlijn op 40 meter van de goal. De bal waait over keeper Mats de verre kruising in (0-2) In de 30e minuut wordt de ellende voor de thuisploeg nog groter wanneer de 0-3 na een corner van dichtbij wordt binnengeschoten. Alphense Boys kreeg zelf maar twee kleine kansjes in de eerste helft. De tweede helft laat een totaal ander spelbeeld zien. Alphense Boys jaagt Den Bosch af in een poging wat aan de grote achterstand te doen en zet de ploeg vast op eigen helft. Duels worden nu wél gewonnen. Dit heeft direct effect. In de 53e minuut onderschept Thierry Anthony (foto 1) een terugspeelbal op de Bossche keeper en scoort de 1-3 door de bal gedecideerd onder de Den Bosch keeper door te schuiven. In de 57e  minuut geeft keeper Mats Heus met een diepe bal een assist op Derrick Slagveer die wegsnelt van zijn verdediger en alleen op de keeper afsnelt en koelbloedig de 2-3 langs de doelman binnenschiet.

• Alphense Boys domineert en weet terug te komen tot 2-3 met strijd en goed voetbal. Ook wordt de wisselpass goed gehanteerd. De gelijkmaker hangt in de lucht. In de 77e minuut  speelt Romeo Pieters zich vrij na een crosspass en schiet op doel. De bal wordt door een verdediger met zijn hand tot corner verwerkt, maar de scheidsrechter ziet er geen penalty in. Den Bosch krijgt in de slotfase de kans om de wedstrijd te beslissen, maar doordat de Bossche aanvaller besluit de bal oog in oog met keeper Mats Heus af te leggen, geeft dat Rafaël Ramos de tijd om de bal op de doellijn weg te werken. Diep in blessuretijd geeft invaller Yousef al Abd al Hamd bij een laatste poging de gelijkmaker alsnog te forceren, de beslissende eindpass op de andere invaller Salahedinne el Mahjoubi. Salahedinne controleert de bal op zijn borst en schiet de terechte 3-3 vanaf 10 meter onhoudbaar binnen.

• Plotseling stopt het met regenen en straalt de zon, wanneer de bank en de tribune ontploffen en Salahedinne bedolven wordt onder zijn teamgenoten, terwijl de tegenstanders zich vertwijfeld en ontgoocheld over hun Bossche bol wrijven...Een zwaar bevochten punt en een sterke tweede helft moet de ploeg van Corian Wigboldus sterken om er een mooie tweede seizoenshelft van te maken. Volgende week zaterdag speelt de o21 om 12.00 uur uit tegen koploper Excelsior Maassluis o21

8. Excelsior Rot o21               1-0

Alphense Boys o18 speelde een verre uitwedstrijd bij Fortuna Sittard o18. DE ploeg van trainer Amir el Hilio startte sterk en kreeg dotten van kansen via Loek Vergouwe (2x), Tygo, Bjorn en Mats, maar de bal wilde er niet in. Fortuna had maar één counter die goed werd gepakt door Basille. Binnen 1 minuut na de rust scoorde Fortuna Sittard de 1-0 na een fout van de centrale verdediger van Alphense Boys. Vijf minuten later stond het zelfs, geheel tegen de verhouding in, 2-0. Daarna was Alphense Boys weer de bovenliggende partij maar bleef grossieren in het missen van kansen. Er werd alleen maar op de helft gespeeld van Fortuna Sittard, maar als je de kansen niet benut, kan je niet winnen. Trainer Amir telde in totaal 15 kansen waarvan er niet één werd benut. Komende dinsdag oefent de o18 om 20.00 uur thuis tegen Kon HFC 018. Volgende week zaterdag speelt de o18 om 15.15 uur thuis tegen Fc Dordrecht o18

8. Alphense Boys o18          1-0

Alphense Boys o17 speelde vandaag pas om 17.30 uur de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht o17 en won met 1-2. De ploeg van trainer Omar Rziki begon goed en creëerde diverse kansen die aanvankelijk onbenut bleven, tot de 18e minuut toen Carlito (1e foto) vanuit een corner de score opende. Vijftien minuten later werd het 2-0, opnieuw uit een corner en nu door Finn (2e foto)

• Vervolgens waren er nog kansen voor Youssef, Abdul en Mehdi, maar de riststand was slechts 0-2 i.p.v. 0-4. Na de rust (wind en tegen tégen) was het minder aan Alphense zijde, maar nooit werd de controle over de wedstrijd verloren. Ook niet toen FC Dordrecht uit het niets vijf minuten voor tijd de aansluittreffer scoorde. Een mooie start van de voorjaarscompetitie voor de o17. Volgende week zaterdag speelt de o17 om 12.45 uur thuis tegen AFC o17

8. Hollandia o17                    1-0
  • Alphense Boys o16 speelde vandaag de eerste wedstrijd in de divisie 2 BVO tegen FC Twente o16. Na 5 minuten komt Alphense boys al op achterstand na een matig getrapte corner die bij de eerste paal valt en de verdediger weet weg te draaien omdat hij te veel ruimte kreeg. Met een goede voorzet word de 0-1 binnen geschoten. Na 20 minuten heeft Alphense boys absoluut de overhand en heeft het de betere van het spel. Dit resulteerde in 2 grote kansen die onbenut bleven.

• Na de rust komt Alphense boys goed uit de kleedkamer. Fc Twente had het lastig maar kwam wel snel op 0-2 na dom balverlies van Alphense Boys. De ploeg van trainer Youri van Arnhem kreeg nog wat mogelijkheden maar geen grote kansen. Doordat Alphense boys meer risico ging nemen werd het uiteindelijk nog 0-4. Volgende week zaterdag speelt de o16 om 12.30 uur uit tegen Fc Den Bosch o16

8. VVV Venlo o16                            1-0

Alphense Boys o15 speelde vandaag de eerste wedstrijd in divisie 2 BVO. In een boeiende wedstrijd won de ploeg van trainer Robin Stolwijk met 4-0 van Willem II o15 die in de najaarscompetitie op een haar na de promotie miste naar divisie 1. Binnen twee minuten was het al raak. Ties Nauta haalde van afstand uit en zijn schot ging hoog tegen de touwen (1-0).

• Willem II was in het vervolg meer aan de bal maar door een goede organisatie konden ze nauwelijks het doel van keeper Mathijs Vreeburg bereiken. Halverwege de eerste helft brak Geronimo Venloo over links door, z'n inzet vanaf de achterlijn viel op wonderbaarlijke wijze bij de 1e paal hoog via de onderkant van de lat in de verste kruising binnen (2-0). Niet lang hierna trof Dylan van Stijn met een hard schot de paal en vergrootte Damian de Ruiter de voorsprong door alert de afvallende bal binnen te schieten (3-0).

• Na rust viel Alphense Boys minder precies aan, maar hield eenvoudig stand. Willem II was twee keer van afstand dichtbij een treffer maar de lat voorkwam dit. Tien minuten voor tijd zorgde Geronimo Venloo (nadat hij eerder al de paal raakte) van dichtbij voor de 4-0 na een fout van de Willem II keeper. Een zeer goede overwinning, het team was vandaag doelbewust en enorm betrokken om elkaar te helpen. Volgende week zaterdag speelt de o15 om 15.00 uur uit tegen Helmond Sport o15

Arjan de Graaf maakte deze keer geen foto’s maar filmde de wedstrijd. Via deze link een korte samenvatting (5 minuten) met alle doelpunten: https://youtu.be/T_Qy0l7g3ks

8. Willem II o15                   1-0

Alphense Boys o14 speelde vandaag de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie thuis tegen Barendrecht o14. De wedstrijd begon met veel regen en wind maar de jongens waren gebrand om een revanche te nemen. Eerder dit seizoen werd namelijk thuis met 0-1 thuis verloren van hetzelfde Barendrecht.

• De eerste helft was hetzelfde spelbeeld met veel balbezit voor Alphense Boys en het leek meer op een positiespel dan op een echte wedstrijd. Barendrecht stond met 11 man in de 16 meter te verdedigen en Alphense boys speelde daar geduldig de bal rond totdat er in de 19de minuut werd gescoord na een voorzet die voor de voeten van Amin viel (1-0)

• De tweede helft bleef ditzelfde spelbeeld, maar werd Alphense boys wat slordiger waardoor er niet veel kansen meer werden gecreëerd. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en verdiende Alphense Boys de eerste 3 punten van het nieuwe seizoen. Komende dinsdag oefent de o14 om 18.00 uur bij en tegen AZ o14. Volgende week zaterdag speelt de o14 om 10.00 uur uit tegen Alexandria’66 o14

8. BFC o14                             1-0

Alphense Boys o13 speelde vandaag zijn eerste competitiewedstrijd in 2023 tegen het Vlissingse JVOZ o13. Na de vele gelijke spelen voor de winterstop werd gehoopt op eindelijk een overwinning. Alphense Boys begon aanvallend en de eerste kansen kwamen al snel in het kletsnatte Alphen, helaas gingen de eerste pogingen van o.a. Abdel en Rayan, er niet in en bij een foute inspeelbal achterin van Alphense Boys kreeg JVOZ de eerste mogelijkheid om te scoren en dat deden ze dan ook (0-1). Alphense Boys probeerde wel te voetballen maar liepen zich steeds vast op het middenveld, toch viel de 1-1 door een mooi afstandsschot van Effe.

• Nog voor de rust kwam JVOZ op 1-2 door wederom een persoonlijke fout. Onnodig gaan ze zo de rust in. In de 2e helft komt Alphense Boys al snel weer op gelijke hoogte, Daan weet een hoge bal onder controle te krijgen ziet de keeper ver uit zijn doel staan en wil schieten,  echter zijn schot komt bij Thierno die beheerst binnen schiet 2-2.

• JVOZ probeert via lange  ballen de spits te bereiken en te counteren, de verdediging stond zijn mannetje en zo bereikte Alphense Boys voor de 8e keer dit seizoen een gelijkspel. Als de jongens sneller overspelen en meer op doel gaan schieten moet er toch een keer een overwinning in zitten. Volgende week zaterdag speelt de o13 om 10.00 uur uit tegen FC Den Bosch o13

8. BFC o13                            1-0

Alphense Boys 13-2 oefende vandaag tegen Spartaan'20 13-3. De boys en girl zette vanaf de aftrap direct druk. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. Pepijn kwam met en goed afstandsschot, die door de Spartaan keeper werd gestopt, maar in de rebound kwam de bal bij Yusuf terecht en deze schoot de 1-0 binnen in de 5e minuut. De eerste helft werden er nog wel wat kansen gecreëerd, maar de bal wilde er (nog) niet in.

• De tweede helft begonnen ze ook weer heel sterk. In de 35e minuut gaf Charlotte-Sophie een hele mooie bal op Dino en deze maakte het netjes af (2-0). Het spel bleef een beetje over en weer gaan. Maar wij konden steeds de bal weer snel veroveren en zaten kort op de man.  Helaas viel er in de 47ste minuut toch een tegen doelpunt. Een speler van Spartaan kreeg te veel ruimte en kon net buiten de zestien meter vol uithalen. De bal vloog hoog over keeper Damian heen onder de lat (2-1).  In de 55e minuut schoot Charlotte-Sophie de bal nog heel fraai, van afstand en de onderkant van de lat, in het doel. (3-1).

• Er waren nog meer kansen voor de boys en girl, maar deze werden niet afgemaakt. Komende dinsdag oefent de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen SDZ 13-2. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 10.45 uur een oefenwedstrijd thuis tegen Roda’46 13-1

Alphense Boys 13-3 oefende vandaag uit tegen UVS 13-2. Net als de boys van 13-3 is ook UVS gepromoveerd naar de 1e klasse. Een mooie testcase om te zien wat er verwacht kan worden in de 3e fase. De regen en de wind maakte het niet makkelijk om te voetballen, toch waren de boys de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft kwamen we op voorsprong door een mooi samenspel tussen Xavi en Safouane, Xavi legde de bal klaar en Safouane kon heerlijk afdrukken. De 0-2 was een schitterend tiki-taka doelpunt over meerdere schijven door het centrum van UVS, dit keer was het eindstation Amin en de assist van Soufian.

• Kort na rust werd de 1-2 aangetekend door UVS door niet scherp verdedigen. Daarna namen de boys het spel weer over en kwamen er meerdere kansen. Één van deze kansen werd omgezet in een doelpunt, een mooi afstandsschot van Safouane. Tien minuten voor tijd floot de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af vanwege het slechte weer, resulterend in een terechte 1-3 overwinning. Volgende week zaterdag speelt de 13-3 om 09.00 uur een oefenwedstrijd thuis tegen Spartaan’20 13-6